Planit IE | LEOPOLD SQUARE, SHEFFIELD
We are P-IE (Planit Intelligent Environments), a design practice with a passion for outside spaces and the part they play in our communities. For over 15 years we’ve been turning spaces between buildings into places for people to explore, engage with and most importantly, enjoy. From the UK’s largest regeneration projects to bespoke single site commissions, our team of Landscape Architects, Urban Designers, Architectural Visualisers, 3D Animators and Graphic Designers are committed to design quality in the built environment – whatever the scale, whatever the challenge.
planit, planit-ie, p-ie, planit-edc, planit ie, planit edc, vp, virtual planit, blog, landscape architect, urban design, graphic design, manchester, london, altrincham, copenhagen, peter swift, ed lister, contact, maps, google maps, bowling green lane, back grafton street, clerkenwell, EC, WA, home, homepage, homepage slider, recruitment, job, jobs, employment, graduate landscape architect, graduate urban designer, graduate, our projects, projects, portfolio, discovery park, first street, central village, woodford, woodford aerodrome, SIF, liverpool strategic investment framework, penrhos, penrhos leisure, leisure, liverpool waters, festival gardens, leopold square, sheffield, brockhole, brockhole jetty, cumbria, hammersmith grove, hammersmith, velopark, national cycling centre, velodrome, st johns, st johns square, blackpool, blackburn cathedral, blackburn, cathedral, surf snowdonia, wave garden, snowdonia, dolgarrog, northwich meadows, northwich, cgi, animation, masterplanning, visual impact, parks, open spaces, residential, commercial, sports, fitness, wellbeing, streets, squares, green book, london WIP, WIP, work in progress, public enquiry, expert witness
22065
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22065,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

LEOPOLD SQUARE, SHEFFIELD

Careful manipulation of levels opened up this new public square in the heart of the city.

Occupying a former playground between existing Victorian school buildings and using a mix of natural stone surfaces and lush planting around a central ‘water wall’, Leopold Square has become a ‘green oasis’ for city dwellers and workers to escape the cut and thrust of urban life.